• 1403/02/27
  • - تعداد بازدید: 59
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معایب تک فرزندی از دیدگاه روانشناختی

گفت و گو با روانشناس و مشاوره خانواده بیمارستان امام محمدباقر(ع) درباره معایب تک فرزندی

به مناسبت هفته جمعیت، گفت و گویی با موضوع معایب تک فرزندی از دید روانشناختی با روانشناس و مشاور خانواده بیمارستان امام محمدباقر(ع) انجام شد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام محمدباقر(ع) قیروکارزین، 24 الی 30 اردیبهشت ماه 1403 به عنوان هفته جمعیت نامگذاری شده است  به همین مناسبت، گفت و گویی با عنوان معایب تک فرزندی و فواید چندفرزندی از دیدگاه روانشناختی با سرکار خانم «سمیه دهقان» روانشناس و مشاور خانواده بیمارستان امام محمدباقر(ع)، انجام شد که به شرح زیر می باشد:

فواید فرزندآوری چیست؟

فرزندآوری باعث استحکام خانواده، رضایت از زندگی، رشد اجتماعی، توسعه رزق و روزی می شود و در کل امید به زندگی را در پدر و مادر افزایش می دهد.

مزایای چند فرزندی چیست؟

*افزایش جایگاه و اقتدار والدین

*جامعه پذیری بهتر

*باعث کاهش شکاف بین نسل ها می شود. شکاف نسل به معنی وجود تفاوت های رفتاری، نگرشی، تربیتی و ...بین نسل ها می باشد که یعنی چند فرزندی می تواند وجود کشمکش و اختلافات را در خانواده کم کند.

*باعث افزایش رشد تربیت اخلاقی می شود.

*کاهش روحیه فردگرایی

معایب تک فرزندی از دیگاه روانشناختی چیست؟

متاسفانه امروزه اکثر خانواده ها تک فرزند بودن را انتخاب کرده اند که علاوه بر مضرات اجتماعی، بر روان پدر و مادر و به خصوص فرزندان نیز اثرات منفی زیادی دارد که به عنوان مثال موارد زیر را می توان برشمرد:

*تمایل به لوس بودن و پرتوقع بودن کودک. درست است که کودک برای رشد نیاز به توجه دارد اما توجه زیاد و بیش از حد می تواند مشکل ساز باشد.

*ایجاد تکبر و عزت نفس توخالی برای کودک

*ترس خارج شدن از منطقه امن، به این معنی که کودک به دلیل وابستگی زیاد به والدین خود همیشه ترس از دست دادن یا اضطراب جدایی از والدین دارد.

*حمل بار فراهم کردن همه ی انتظارات والدین بر دوش همان تک فرزند قرار می گیرد.

*مسئولیت انحصاری مراقبت از والدین در پیری، که تک فرزند مجبور می شود در زمان پیری که والدین به مراقبت های ویژه نیاز دارند، این وظیفه را به تنهایی به دوش بکشد.

*احتمال سرکش شدن و از کوره در رفتن زودهنگام فرزند 

چه توصیه ای برای والدین دارید؟

توصیه می کنم که بین تولد فرزندان فاصله زیادی انداخته نشود. اختلاف سنی مناسب بین فرزندان بهتر است 2 سال یا کمتر باشد که فرزندان بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و نسبت به گرایش، رفتار و ... درک متقابل داشته باشند.

پایان

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 101934
کلیدواژه